top of page

Önemli Tarihler

Başvuru: Ekim 2024

Sonuçların Açıklanması: Kasım 2024

Eğitim Takvimi: 18 Kasım-30 Kasım 2024

Başvuru Koşuları

Başvuru Koşulları

Eğitim kontenjanı toplamda 70 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim programımız, öncelikli olarak Sosyal Bilimler ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüleri bünyesindeki Tarih anabilim dalında aktif olarak yüksek lisans veya doktora çalışmalarını sürdüren öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Bununla birlikte eğitim programı Osmanlı tarihi alanında araştırmalar yapmak kaydıyla, sanat tarihi, mimarlık tarihi, edebiyat, felsefe ve bilim tarihi gibi sosyal bilimler alanında öğrenim gören tüm lisansüstü öğrencilerine de açıktır. Dolayısıyla tezini Osmanlı tarihi odağında yürüttüğünü kanıtlamak koşuluyla, belirtilen disiplinlerdeki çeşitli enstitülerden öğrenciler de başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinin Osmanlı tarihi odağında tez çalışmalarını yürüttüklerini kanıtlamaları gerekmektedir. İlgili diğer sosyal bilimler disiplinlerinden başvurular için de bu koşul geçerlidir.

Her katılımcı başlangıç dersinin yanı sıra en fazla iki modüle katılabilir. Modül tercihleri başvuru sahiplerinin niyet mektupları ve araştırma ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilecektir. Giriş dersi dışında her modül, 20 kişi ile sınırlıdır ve bu sayının üzerine çıkılmayacaktır. Bu sınırlama eğitimin niteliğinin korunması ve etkin bir şekilde sürdürülmesi amacıyla getirilmiştir. Online eğitim olmasına rağmen programların verimli bir şekilde öğretilebilmesi ve eğitim kalitesinin düşmemesi için bu kontenjan sınırlarına uyulmaktadır.

Katılımcılardan programa neden katılmak istediklerini ve programın akademik ve profesyonel hedeflerine nasıl katkıda bulunacağını açıklayan bir motivasyon mektubu sunmaları gerekmeketedir.

Başvuruların kontenjanı aşması durumunda doktora öğrencilerine öncelik tanınacak ve başvuru sahiplerinin akademik deneyimleri dikkate alınacaktır. Bu bağlamda bir TÜBİTAK projesinde bursiyer veya araştırmacı olarak yer almak, Dijital Beşerî Bilimler (DBB) yöntemlerini kullanma deneyimi, yayın veya bu yöntemleri tezinde/çalışmasında kullanma planı bulunmak gibi kriterler değerlendirmede önemli rol oynayacaktır.

Bölgesel çeşitlilik ilkesi doğrultusunda Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılımcıların programa dahil edilmesi sağlanacaktır. Ayrıca kadın ve erkek katılımcılar arasında olabildiğince dengeli bir temsilin sağlanması amaçlanmaktadır.

Belirtilen kriterler doğrultusunda, mümkün olduğunca adil ve dengeli bir katılımcı dağılımının sağlanmasına özen gösterilecektir.

bottom of page